Tribul Safwa - deschidere față de Evanghelie

 Suntem uimiți de faptul că prin programul Pro Africa transformările sunt produse nu numai la nivelul individual, din viața unui copil, sau la nivelul familiei, ci chiar și la nivelul unui sat sau al unui trib.

În 2012 am avut ocazia să vizităm în Tanzania un trib care încă nu a primit credința creștină, dar care pare deschis pentru ascultarea Evangheliei. Ei sunt păgâni, religia lor este animistă, trăiesc în condiții nomade în munți, nu au apă potabilă și nici curent electric, iar copiii nu merg la școală, fiindcă drumul până la cea mai apropiată localitate unde există școală este presărat cu multe pericole datorită animalelor sălbatice care circulă nestingherite prin toată zona.

Am intrat în legătură cu acest trib prin intermediul unui frate credincios care îi cunoaște și care, văzând starea lor spirituală și materială deplorabilă, a semnalat această situație prietenului nostru comun, pastorul Mpeli Mwaisumbe. Astfel, la un an de la prima noastră vizită ajutăm douăzeci de copii din acest trib cu mâncare, haine și alte lucruri necesare. Pe fundalul acestei colaborări inițiale am experimentat ospitalitatea deosebită cu care ne-a primit șeful de trib împreună cu ceilalți lideri. Ni s-a spus că tribul a decis să doneze o bucată de pământ pe care s-ar putea construi o școală și un orfelinat. De atunci Dumnezeu, prin donațiile trimise, a făcut posibilă construirea clădirii, iar în primăvara anului 2014 am participat la deschiderea festivă a școlii într-o atmosferă creștină, în care s-a citit din Biblie și ne-am rugat. Șeful tribului ne-a invitat să petrecem o săptămână în mijlocul lor, pentru a merge din colibă în colibă să le prezentăm Evanghelia, fiindcă sunt dornici să o audă.