Probleme de sănătate

Mulți oameni din Kenya și Tanzania nu au parte de îngrijire medicală adecvată, sunt zone unde există un singur medic la o populație de 150.000 locuitori, astfel accesul la tratament medical este aproape imposibil pentru cei mai mulți. Costul medicamentelor este foarte ridicat, de multe ori inaccesibil oamenilor săraci.

Tratament medical

Printre copiii din programul de adopție sunt mai mulți cu probleme de sănătate. Iată câteva cazuri:

  • Avem o fetiță de 11 ani care s-a născut infectată cu virusul HIV, oarbă, și care nu aude decât cu aparat auditiv. Părinții i-au murit, locuiește la bunica ei care este și ea foarte bolnavă și incapabilă să-i poarte de grijă. În anul 2012 i s-a cumpărat un aparat auditiv prin bunăvoința unor sponsori, însă nu demult amplificatorul s-a stricat și nu poate fi reparat.
  • Avem câțiva copii născuți infectați cu virusul HIV care au nevoie de o alimentație specială și control medical regulat. Însăși călătoria din satul natal până la orașul unde se află medicul este o provocare financiară serioasă pentru unii dintre ei, fără să includem costul consultației.

Implică-te acum

Plasă pentru țânțari

Dintre toate insectele, cel care produce cele mai multe victime în rândul oamenilor din Africa este țânțarul. Malaria este larg răspândită pe continentul african, iar una din cele mai eficiente și simple metode de apărare este folosirea plasei de țânțari. Costul unei plase este de 35 de lei.

Implică-te acum

Apă potabilă

Peste 15 milioane de kenyeni nu au acces la apă potabilă, iar în Tanzania situația este și mai gravă. Accesul la apa curată este un vis pentru mulți; copiii și femeile parcurg zilnic kilometri pentru a găsi o sursă de apă.

Cu câțiva ani în urmă s-a forat o fântână Lângă orfelinatul Daily Bread Children’s Home din Tanzania, cu ajutorul unor donatori. Apa este curată și bună, oamenii vin din trei sate pentru apa care li se dă în mod gratuit! Costul forării este ridicat, de aceea ar fi mult mai eficient să avem un agregat de forare propriu, prin care s-ar putea fora fântâni în multe sate din Kenya și Tanzania. O opțiune este ca fântâna să fie forată în curtea unei biserici, astfel oamenii ar putea veni acolo atât pentru apa potabilă, cât și pentru Apa vieții!

Există posibilitatea cumpărării unui agregat de forare de fântână care ar putea fi trimis în Africa într-un container, pe vapor, în cazul în care s-ar aduna suma necesară cumpărării acestui agregat. În Tanzania avem un inginer din domeniul acesta care ar fi responsabil cu forările.

Implică-te acum