Adopție

Soluția propusă de proiectul Pro Africa este transformarea vieții unui copil în mod radical, prin facilitarea unor schimbări la mai multe nivele: fizic, social, emoțional, academic și spiritual. De aceea, credem că cea mai adecvată soluție pentru atingerea acestui scop este adopția simbolică.

Copiii adoptaţi fac parte din trei categorii:

  1. Orfani total (ambii părinţi au murit)
  2. Orfani parţial (unul din părinţi este în viaţă)
  3. Copii vulnerabili (părinţii sunt în situaţii deosebit de grele şi nu pot face faţă întreţinerii copiilor)

Prin „adopția” sau „înfierea” simbolică, nu este vorba de o adoptare legală şi aducerea unui copil în România, ci despre posibilitatea asigurării celor necesare traiului pentru minim un an.

Un copil adoptat în mod simbolic pentru suma de 80 de lei/lună beneficiază de: haine, primeşte mâncare în fiecare zi, este şcolarizat şi întreţinut. Acest program de ajutorare ține până când copilul învață la școală. Dacă, după terminarea liceului vrea să studieze mai departe și are capacitatea de a învăța, ar fi doar o investiție parțială să îl lăsăm pe cont propriu, tocmai când ar putea să fructifice investiția de până atunci. De aceea, încercăm să suplimentăm ajutorul lunar cu o bursă de studii.

Prin adopția simbolică a copiilor aflați în nevoi unii sunt transferați la școli mai bune; de asemenea, cei care au sistat studiile din lipsă de fonduri de școlarizare sunt reînscriși și astfel primesc un nou impuls în educația lor.

Poate că nu aveți posibilitatea de a adopta un copil pe care să îl sprijiți lunar, dar totuși ați dori să ajutați. Există mai multe opțiuni, una fiind cea prin care două familii adoptă împreună un copil. Sunt cazuri în care chiar și o biserică a adoptat unul sau mai mulți copii.

Între copilul adoptat și părintele adoptiv se formează o legătură deosebită: părinții adoptivi primesc scrisori din partea copilului și fotografii, iar ei, la rândul lor pot să îi trimită copilului scrisori și poze. Este un lucru deosebit ca un copil să știe că undeva departe, în lumea aceasta mare, este cineva căruia îi pasă de el și se roagă pentru el. De asemenea, este o experiență deosebită să știi că un copil de pe un alt continent, într-o cocioabă dintr-o mahala sau o colibă din pădurea africană se roagă zilnic pentru tine, cerându-I lui Dumnezeu să te binecuvânteze pentru ca să poți să-l ajuți în continuare.

AtaşamentMărime
Microsoft Office document icon Formular sponsorizare94.5 KB