Agricultură (ajutor pentru familii sărace)

Kenya și Tanzania sunt țări preponderent agricole. Putem ajuta familii sărace prin câteva modalități simple, care pot însemna nu doar asigurarea traiului de la o zi la alta, ci și posibilitatea dezvoltării unui potențial economic:

Semințe

Familiile care au un mic teren agricol sunt de multe ori în situația de a nu putea produce nimic pe acel teren datorită lipsei fondurilor necesare cumpărării semințelor. Iată un exemplu al problemelor de acest gen:

Țările dezvoltate manifestă un interes deosebit față de porumbul produs în Africa, datorită combustibilului bio (bioetanol) provenit din porumb. Datorită acestui interes preţul porumbului s-a dublat în Kenya și Tanzania în ultimii ani. Dacă înainte o familie săracă şi-a permis să cumpere făină de porumb pentru a putea avea de mâncare de două ori pe săptămână, dublarea preţului înseamnă că aceeaşi familie - cu acelaşi venit - are de mâncare doar odată pe săptămână.

Implică-te acum

Capră

Puteți cumpăra o capră pentru o familie foarte săracă. Costul unei capre este între 160-550 lei, în funcție de zonă, soi și producția de lapte. Prețul include vitamine, furaje, asistență veterinară și construirea unui adăpost pentru capră. Capra asigură lapte pentru copii, iar primul ied este donat unei alte familii sărace.

Implică-te acum

Pui

Prin cumpărarea a șase găini pentru o familie foarte săracă acesteia i se oferă posibilitatea de a avea ouă și carne. Șase găini costă 200 de lei, inclusiv grăunțele, vitaminele și cotețul.

Implică-te acum

Zone afectate de dezastre naturale

Cel mai frecvent dezastru natural din Kenya și Tanzania este seceta. Unele zone sunt afectate mai des, iar în asemenea situații populaţia nomadă care se ocupă cu creşterea animalelor se află în cel mai mare pericol deoarece animalele reprezintă singura lor sursă de hrană şi venit. Mulţi îşi împachetează colibele şi migrează din loc în loc cu caprele şi bovinele în diferitele zone ale ţării, căutând păşuni şi apă. Când animalele încep să piară din cauza secetei, copiii ajung malnutriţi fiindcă singura lor sursă de hrană sunt animalele. De aceea, rata mortalităţii copiilor este deosebit de ridicată.