Școlarizarea copiilor și tinerilor

Bursă de studii

Un copil poate fi adoptat simbolic cu 80 de lei/ lună, însă pe parcursul anilor de studii, mai ales începând cu primul an de liceu, taxele de școlarizare devin tot mai mari, fapt pentru care această sumă nu mai acoperă aceste taxe. Dacă un tânăr vrea să studieze mai departe și are capacitatea de a învăța, ar fi doar o investiție parțială să îl lăsăm pe cont propriu, tocmai când ar putea să fructifice investiția de până atunci. De aceea, încercăm să suplimentăm ajutorul lunar cu o bursă de studii.

Acordarea bursei se face pe baza îndeplinirii a câtorva condiții importante, procedurile de evaluare iau în considerare media la învățătură, starea financiară a familiei, implicarea în viața bisericii.

Implică-te acum

Uniformă

Fiecare grădiniță și școală are o uniformă specifică, portul uniformei fiind obligatoriu. Datorită sărăciei mulţi părinţi nu îşi pot permite să cumpere uniforma, de aceea mulţi copii nu pot merge la şcoală. Dacă într-o familie sunt mai mulţi copii şi nu sunt destui bani pentru a lua uniforme pentru toţi copiii, atunci băieţii primesc uniforma, fetele rămân acasă.

Iată prețurile uniformelor:

Kenya 

Clasa sau vârsta Băiat   Fată  
  Cămașă Pantaloni Bluză Fustă
Grădiniță- 4-6 ani 10 lei 14 lei 10 lei 19 lei
7-9 ani 12 lei 19 lei 12 lei 19 lei
10-12 ani 14 lei 25 lei 14 lei 23 lei
13-15 ani 19 lei 31 lei 19 lei 25 lei
16-18 ani 25 lei 31 lei 19 lei 25 lei

Tanzania 

Clasa Băiat   Fată  
  Cămașă Pantaloni Bluză Fustă
Clase elementare 33 lei 50 lei 33 lei 50 lei
Liceu 50 lei 50 lei 50 lei 50 lei

 

 Implică-te acum

 Pulover

Deși clima ecuatorială este caldă, zilele ploioase sau fără soare pot fi chiar foarte răcoroase. Dintre lucrurile de bază necesare unui copil nu ar trebui să lipsească un pulover; costul lui este de 40 de lei.

Implică-te acum

Pantofi

O pereche de pantofi este visul multor copii din Africa. Prețul unei perechi de pantofi este de 50 de lei.

Implică-te acum

Pat, saltea, pătură

Cei mai mulți copii dorm pe jos, pe pământul bătătorit din colibă. Bucuria unui copil care primește un pat, o saltea și o pătură este de nedescris! Un pat costă 250 de lei, o saltea, 170 de lei, iar o pătură costă 50 de lei.

Implică-te acum

Bicicletă

Unii copii au de parcurs distanțe mari până la școală, câte o oră sau chiar două ore de mers pe jos. În asemenea cazuri, o bicicletă ar însemna un mare ajutor. Costul ei este de 435 de lei.

Implică-te acum

Construcție scoală și orfelinat

În 2014 în mijlocul tribului Safwa din Tanzania s-a construit o școală și un orfelinat prin harul lui Dumnezeu și donațiile trimise. Acest lucru a fost o bucurie deosebită pentru șeful și membrii acestui trib păgân.
Clădirea nu este finalizată. Mai este nevoie de: ferestre, uși, tencuială, și bineînțeles mobilier. Totuși, au început cursurile școlii și ne rugăm ca această clădire să poată fi folosită ca loc de vestire a Evangheliei.

Implică-te acum