Istoria Misiunii Pro Africa

Misiunea Pro Africa își are începuturile în anul 2007, când am fost invitat în Kenya de păstorul kenyan Bernard Kabaru Mwangi, printr-un prieten comun, păstorul Floyd Parker, pentru a ține o serie de prelegeri la 3 conferințe cu păstori și lideri de tineret.

Cu ocazia aceasta am vizitat mai multe zone ale țării unde am fost șocat de sărăcia pe care am întâlnit-o. Dumnezeu mi-a pus pe inimă soarta acestor copii și dorința de a-i ajuta. I-am cerut păstorului Bernard Kabaru mai multe detalii și la întoarcerea în România am decis să demarăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, proiectul Pro Africa, în cadrul Fundației Umanitare ITM România.

Astfel au început primele adopții simbolice a câtorva copii orfani, pe baza unui contract de sponsorizare încheiat între biserica Koinonia din Ruaka, păstorită de păstorul Bernard Kabaru Mwangi, și Fundația ITM România.

Doi ani mai târziu proiectul s-a extins și în țara învecinată, Tanzania, unde colaborăm cu orfelinatul Daily Bread Children’s Home din Iringa, condus de păstorul Mpeli Mwaisumbe, cu care ne-am cunoscut tot prin Floyd Parker.

Adrian Giorgiov