Vakációs bibliaiskola

Köszönjük, hogy folyamatos érdeklődéssel és rendszeres imával kísérik azt a munkát, amit Afrikában végzünk! Azt tapasztaljuk, hogy mennyei Atyánk csodálatosan munkálkodik a megsegített gyermekek és fiatalok életében!

Szeretnénk ezúton néhány gondolatot és imatémát ismertetni a kenyai és tanzániai gyermekek és fiatalok oktatásával és lelki életével kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy a Pro Africa által támogatottak élete minél nagyobb változáson menjen át, nemcsak anyagi, hanem lelki szempontból is. Afrikai partnereink folyamatosan igyekeznek minden gyermeket bátorítani arra, hogy bízzák magukat Istenre, emlékeztetve őket arra, hogy az Úr nagyon szereti őket és törődik sorsukkal. Fontos, hogy minden gyermeknek legyen egy saját Bibliája, amit naponta olvashat.

A lelki fejlődés elősegítésének egy másik hatékony módja a vakációs bibliaiskolák megszervezése minden vidéken, ahol vannak gyermekek a Pro Africa programunkban. A gyermekek és fiatalok egy egész héten át jönnek az imaházhoz, ahol sokféle érdekes tevékenység által tanulnak leckéket a Bibliából. Bátorító látni, ahogyan egy elveszett, reménység nélküli utcagyerek megváltozik, elkezd iskolába és a gyülekezetbe járni, olvassa a Bibliát és lelkesedéssel szolgálja az Urat! Imádkozzunk, hogy még sokak életében történjenek ilyen radikális változások!

Íme néhány fénykép is az egyik vakációs bibliaiskolából: 

Scoala biblica de vacanta

 Egy tanító több mint 200 résztvevőnek tanít a Bibliából

 

Scoala biblica de vacanta2

A fiataloknak egy csoportja tanulmányozza a bibliai leckét

 Scoala biblica de vacanta1

A kiscsoportos tanulmányozás segít a lecke elmélyítésében